“Annyira jól néz ki kockás ingben és farmerdzsekiben, hogy a Wall Street Journal nemrég egy Ralph Lauren bemutatóhoz hasonlította a kampánynyitóját” - írja a Vogue divatmagazin szerzője Jon Hunstmanről, a 2012-es elnökválasztáson a republikánus párt jelöltjeként indulni akaró politikusról. A szép hosszú írást a világhírű fotós, Annie Leibovitz képei kísérik. Ezeken jól látszik, hogy nemcsak maga a politikus vonzó külsejű, de az egész családja csupa szép emberből áll. A cikkből kiderül, hogy Huntsman emellett figyelmes és okos is, azt pedig már eddig is tudtuk, hogy gazdag is (bár a cikk szerint nem gazdag családba született, szüleinek vagyona akkor kezdett el gyarapodni, amikor ő már tizenéves volt).

Ő lehetne tehát a tökéletes jelölt, a felmérések szerint mégis nagyon gyengén áll a támogatottsága a nála sokkal harciasabban viselkedő és keményvonalasabb konzervatív nézeteket valló párttársaihoz képest. Ő például nem ellenzi a melegházasságot (egy mínusz pont a szociális konzervatívoknál) és a költségvetési helyzet rendezésénél nem zárja ki a bevételnövelő intézkedéseket, vagyis az adóemelést sem (egy mínusz pont a fiskális konzervatívoknál). Ahol láthatóan jó pontokat szerez, az a média (pontosabban annak egy jelentős része), amely kedveli ezt a visszafogott stílusú, intelligens és vonzó politikust. Ahogy a Vogue cikkének szerzője is megjegyzi, kicsit arra a John McCainre hasonlít, aki 2000-ben George W. Bush legfőbb ellenfele volt a republikánus jelöltség megszerzéséért folytatott küzdelemben.

Huntsman persze nem feltétlenül örülhet ennek a párhuzamnak, és nemcsak azért, mert vitathatatlanul jobban néz ki, mint McCain, hanem azért is, mert ha ugyanazt az utat járja be, mint ő, akkor neki is csak a szimpatikus vesztes szerepe jut majd.