Anthony Weiner képviselő hétfőn sajtótájékoztatón ismerte be, hogy az ő dudoródó alsónadrágja volt látható azon a fotón, amely a Twitterén jelent meg másfél hete, és amelynek címzettje egy fiatal nő volt. A fenti videó végén el is pityeredő Weiner azt is elismerte, hogy ő tette közzé a fotót, és hogy hazudott, amikor ennek ellenkezőjét állította (először azt mondta, hogy feltörték az oldalát).

Weiner közölte, hogy nem mond le, de etikai vizsgálatot kezdeményezett ellene a képviselőházi demokrata frakció vezetése. Saját pártján belül nem számíthat sok támogatásra, főleg, miután már a botrány első napjaiban kiderült, a sokat szereplő politikus nem túl népszerű a demokraták körében (sem).

Weiner - aki egyébként házas - közölte azt is, hogy az alsónadrágos fotó nem egyedi eset volt. Más nőknek is küldött hasonló képeket, de állítja, hogy egyikőjükkel sem volt fizikai kapcsolata. A képviselőnek most egyszerre kell felelnie ezekért a politikusi mintának nem feltétlenül megfelelő viselkedésért (épp nemrég kényszerült lemondásra Chris Lee szintén New York-i képviselő, miután kiderült, hogy félmeztelen képeket küldött magáról egy nőnek) és azért, mert hazudott a nyilvánosságnak.

A sors iróniája, hogy Weinert eddig úgy tartották számon, mint aki kifejezetten profi módon kezeli az úgynevezett új médiát. Ehhez képest saját ügyetlensége (privátban akarta küldeni az alsónadrágos képet, de véletlenül közzétette a Twitterén) indította a botrányt, és egy konzervatív blogger (aki hétfőn további fotókat kezdett el közzétenni oldalán) volt az, aki végül színvallásra késztette.