Először is elnézést az elmúlt hetek hallgatásáért. Részben annak a dolognak az előkészületei okozták, amelyet most egyfajta szolgálati közleményként be szeretnék jelenteni. Az amerikai politikát eddig tisztes távolságból, Budapestről követő blog ugyanis a belátható jövőben a tűz közelében készül majd. Méghozzá a közvetlen közelében, ugyanis egy ösztöndíjnak köszönhetően a következő tíz hónapot az Egyesült Államok fővárosában, Washington DC-ben fogom tölteni.

Így sokkal életszagúbb - és ígérem, gyakrabban frissülő - blogot lehet majd találni ezen a címen. Bár megesküszöm rá, hogy nem volt semmilyen egyeztetés Mitt Romney kampánystábjával, az érkezésem időzítése abból a szempontból is szerencsésen alakult, hogy épp szombaton jelentette be a republikánus elnökjelölt, hogy Paul Ryant, a drasztikus megszorításokat követelő képviselőházi tagot kéri fel alelnökjelöltnek. Ez egy merész lépés az eddig éppen óvatosságáról megismert Romney részéről, és egyben azt is jelezheti, hogy úgy érezte, valamilyen radikális húzásra van szüksége ahhoz, hogy lendületet adjon meglehetősen vérszegény kampányának.

Nemsokára jönnek aztán a pártok elnökjelölő konvenciói is, és teljes gőzzel beindulnak a kampányok. Minden jel arra utal, hogy nagyon kemény harcot fog vívni a két oldal, amelyben nem riadnak meg a nemtelen eszközöktől (lásd azt a demokrata hirdetést, amely közvetetten Romneyt teszi felelőssé egy rákbeteg nő haláláért) sem. A Potus a frontvonalból fog tudósítani ezekről az ütközetekről és persze az amerikai közélet egyéb érdekességeiről.