Az egyik kedvenc témám ezen a blogon a politikusok és újságírók ütközése, mert ezekből az epizódokból nagyon jól átjön, milyen nagy ereje is van egy-egy jó helyen és jól megfogalmazott kérdésnek. A fenti videó elején éppen az látszik, hogy az elmúlt néhány napban ellentmondásokba keveredő Herman Cain hidegvérét elveszítve próbálja lerázni magáról a kitartóan kérdező riportereket.

Ebből a néhány másodpercből is érezhető, hogy ha Cainnek voltak is olyan reményei, hogy gyorsan maga mögött tudhatja a zaklatási ügyet, akkor tévedett. A legújabb fejlemény most az, hogy az AP hírgynökség talált egy harmadik nőt (azon a kettőn kívül, akik formálisan is panaszt tettek Cain ellen), aki szintén azt állítja, hogy a most a repblikánus elnökjelöltségért versenyző politikus zaklatta őt az éttermi érdekképviseleti szövetségnél a '90-es években.

Cain a szervezet vezetője volt, és mindhárom nő a beosztottjaként dolgozott. Az AP által idézett, névtelenséget kérő nő szerint Cain szexuális töltetű megjegyzéseket tett neki, és egy alkalommal a lakásába is elhívta. A nő azt mondta, ez nagyon kényelmetlen volt a számára, de azért nem tett hivatalosan panaszt, mert később egyre kevésbé volt közvetlen munkakapcsolata Cainnel.

Ha ez az AP-sztori nem lenne elég, épp most jött ki a New York Times-on, hogy az egyik rivális, Rick Perry stábjának egyik tagja is állítólag szemtanúja volt annak, hogy Cain zaklatott valakit. Azt hiszem, legközelebb még nehezebb lesz leráznia a riportereket.

Update 6:55-kor: Az ügy továbbgördült azzal, hogy miután a Perry-stábhoz kötődő forrás állításai megjelentek, Cain megvádolta Perryt, hogy ő, illetve az emberei állnak a zaklatási ügy mögött. Perryék ezt tagadják, viszont egyúttal felvetették a lehetőségét annak, hogy esetleg Mitt Romney stábja volt a kiszivárogtató. Romney-ék is tagadnak.