Ha esetleg valakinek kétségei lennének arról, hogy ki most a legesélyesebb a republikánus elnökjelöltség elnyerésére, akkor annak a fenti hirdetés segíthet az eligazításban. Bár még nagyon az elején tartunk a párton belüli versenynek, Mitt Romney már most a fő trófeát célozza meg. A hirdetésben Barack Obama gazdaságpolitikáját támadja, és a zárómondat sem valamelyik előválasztásra, hanem az elnökválasztás napjára (2012. november 6.) utal.

Romney kezére játszanak a legújabb fejlemények. Ő már eleve azzal az üzenettel kezdte el kampányát, hogy egykori kormányzóként és sikeres üzletemberként tudja, mi kell a gazdaság beindításához. A legutóbbi adatok - munakanélküliség, növekedés, lakásárak stb. (lásd a Time címlapsztoriját) - mind azt mutatják, hogy továbbra is súlyos problémák vannak az amerikai gazdaságban. A Fehér Ház magyarázkodik ugyan, de a tényekkel (és ami talán a kampány szempontjából még fontosabb, a borús választói közhangulattal) nehéz vitatkozni.

Hétfőn este (magyar idő szerint kora hajnalban) lehetőséget kap az egykori kormányzó arra, hogy bővebben is kifejtse azt, amit a hirdetéssel üzenni akar. Most tartják ugyanis a republikánus aspiránsok az első igazi tévévitáját (volt már egy május elején is, de azt többen is kihagyták), és leginkább azt lesz majd érdemes figyelni, hogy mihez kezd a felmérések szerint a legnagyobb támogatottsággal bíró Romney, és hogyan viszonyulnak hozzá a többiek