Ilyen plakátok jelentek meg New Yorkban: egy kézfogás Mahmud Abbasz palesztin elnökkel, és egy harsogó felirat arról, hogy Obama nem Izrael-párti. A New York Times szerint a plakátokat olyan republikánus csoportok tetették ki, amelyek bíznak abban, hogy megnyerhetik maguknak a hagyományosan demokratákkal szimpatizáló zsidó szavazókat.

A keddi New York-i választáson is állítólag szerepet játszott a demokrata vereségben, hogy a zsidó választóknak nem tetszett, hogy Obama elődeinél kevésbé barátságos politikát folytat Izraellel szemben. Az elnök valóban felvállalt kemény konfliktusokat Izraellel - például a zsidó telepek terjeszkedéséről -, és többször jelezte, hogy a közel-keleti béke hiányát legalább annyira tartja az izraeliek, mint a palesztinok felelősségének.

Közben ugyanakkor azt is sokszor elmondta, hogy Izraelt szoros szövetségesnek tartja, és most is tett erőfeszítéseket azért, hogy a közelgő ENSZ-közgyűlésen ne kapjon elegendő támogatást a palesztin állam elismeréséről szóló javaslat. Ezek azok a tényezők, amelyeket Obama stábja most hangsúlyozni próbál a zsidó szavazók felé, a fenti plakát is jelzi azonban, hogy a republikánusok úgy látják, a régi demokrata-zsidó kötelék gyengülni látszik.