Már hetek óta lehet tudni, hogy átalakulás előtt áll Barack Obama stábja, de ezek nem ígérkeztek drámai változásoknak. Tudtuk, hogy politikai főtanácsadója, David Axelrod elhagyja a Fehér Házat, hogy előkészítse a 2012-es elnökválasztási kampányt (amelynek központja várhatóan nem is Washingtonban, hanem Chicagóban lesz), illetve hogy részben az ő helyére megérkezik David Plouffe, a 2008-as kampány főnöke. Felmerült a szóvivőváltás is (Robert Gibbs esetles tanácsadóként folytatja), de eddig úgy tűnt, hogy lényegében minden változás az elnök eddigi környezetének kicsi átvariálását jelentené.

A Bloomberg információja szerint azonban Obama tárgyal William Daley egykori kereskedelmi miniszterrel (a Clinton-adminisztrációban töltötte be a posztot) arról, hogy csatlakozik a csapatához. Nem világos, hogy milyen posztról van szó, de a kiszivárgott információk szerint lehetséges, hogy ő lesz az új kabinetfőnök. A poszt kora ősszel ürült meg, amikor Rahm Emanuel lemondott, hogy elindulhasson a chicagói polgármesteri székért, és azóta Obama régi bizalmasa, Pete Rouse tölti be ideiglenes jelleggel. Bár szó volt róla, hogy esetleg véglegesítenék Rouse-t, állítólag ezt ő sem nagyon szeretné.

Daley csatlakozásával Obama üzenhetne az üzleti világnak, amelynek tagjai ferde szemmel néznek rá régóta. A cégvezetők úgy érzik, a kormányzat kifejezetten vállalkozásellenes politikát folytat és Obama a személyes kapcsolat és bizalom erősítésére sem törekszik. Daley az egyik óriásbank, a J.P. Morgan Chase középnyugati régióért felelős elnöke, így az ő kiválasztásával egyből megnyílhatnának bizonyos csatornák az elnök számára. Ráadásul az üzleti kapcsolat nem jönne rosszul a költséges elnökválasztási kampány előtt sem, és végül is Daley sem lógna ki annyira a sorból a Fehér Házban sem: az ő testvére vezette az elmúlt több mint húsz évben Chicagót, ahonnan az elnök és a stábjának legtöbb tagja is érkezett.